Salata cu fidea de orez si creveti din: taitei de orez, creveti, ardei, tofu, ceapa, marar, sos de sooia, supa de pui, ulei de susan, vin, otet de orez, zahar, ghimbir, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 200 g tăiţei de orez 400 g creveţi decorticaţi doi ardei capia 400 g brânză tofu un ardei iute 4 […]
Salata de creveti cu masline si busuioc
PrinteazaO reteta delicioasa de salata cu: creveti, salata frize, telina, salata secura mix, foi placinta, masline negre, vin alb, sare, piper alb, sofran, ulei de masline, busuioc.
- 2 buc. creveţi
- 30g salată frize
- 10g salată secura mix
- 50g telină
- 30g foi plăcintă
- 10g măsline negre fără sâmbure
- 10ml vin alb
- sare
- piper alb măcinat după gust
- 1g sofran pur
- ulei de măsline
- 3g busuioc proaspăt
Mod de preparare:
Creveţii se curăţă şi se fierb în apă cu vin alb circa trei minute (cu două ore înainte de a fi tăiaţi).
Ţelina se taie felii subţiri la mandolină, după care se decupează cercuri cu forma şi se pune la fiert al dente în apă cu sare şi şofran.
Foile de plăcintă decupate cu forma rotundă, se dau la cuptor circa opt minute până devin aurii şi crocante.
Creveţii se vor tăia subţire, în trei, pe lungimea lor. într-o formă din metal, se aşază pe rând, salată frize dresată, feliuţele de ţelină fierte în şofran, feliuţele de crevete, pe straturi sub formă de mille-feuille.
Se decorează cu secura mix, măsline negre rondele şi busuioc proaspăt.
Pofta buna!
poate iti place si:
Incoming search terms:
- Salată frize