Salata de creveti cu orez

Printeaza

Salata de creveti cu orez din: orez brun, mazare, broccoli, pasta miso, ghimbir, otet din orez, miere, ulei de susan, usturoi, ardei iute, creveti, ceapa verde, coriandru.

 

Ingrediente:

  • 100 g de orez brun basmati
  • 140 g edamame sau mazare
  • 140 g de broccoli (circa 1/2 capatana), rupt in buchetele
  • 1 lingura de pasta miso
  • 1/2 lingurita de ghimbir ras fin
  • 1 lingura otet din orez
  • 1/2 lingura miere
  • cate 2 lingurite ulei de susan si ulei
  • 3 catei de usturoi, feliati subtire
  • 1 ardei iute rosu, feliat subtire
  • 200 g creveti cruzi decorticati
  • 2 cepe verzi, feliate subtire
  • 1 legatura mare de coriandru, tocat mai mare

 

Mod de preparare:

Fierbe orezul conform instrucţiunilor de pe ambalaj, adăugând edamame în ultimele 3 minute de fierbere.

Scurge bine ambele ingrediente. Intre timp, fierbe la aburi bucheţelele de broccoli 4-5 minute, până devin fragede.

Trece-le printr-un jet de apă foarte rece, scurge-le bine şi şterge-le cu un şervet de hârtie.

Intr-un bol mic, amestecă pasta miso, ghimbirul, oţetul, mierea, uleiul de susan, sare şi piper. Incinge celălalt tip de ulei într-o tigaie nonaderentă.

Pune în ea usturoiul şi jumătate din cantitatea de ardei roşu şi căleşte-le 2 minute la foc mic, având grijă să nu se ardă.

Adaugă creveţii, mult piper negru şi puţină sare. Dă focul mai mare şi lasă creveţii câteva minute să se pătrundă.

Amestecă orezul fiert cu dressingul miso, adăugând ceapa verde, coriandrul şi bucheţelele de broccoli.

Deasupra aşază creveţii iuţi, presară peste ei restul de ardei iute şi serveşte.

Salata de creveti cu orez

Salata_de_creveti_cu_orez

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.