Salata de creveti cu pepene galben – usor de preparat
PrinteazaSalata de creveti cu pepene galben din: pepene galben, grapefruit, miere, ghimbir, creveti si rucola.
- 2 pepeni galbeni
- 1 grapefruit
- 2 lingurite ghimbir
- 4 lingurite miere
- 175 g creveti, curatati si gatiti
- rucola
Mod de preparare:
Taiati pepenii in jumatate si indepartati semintele. Cu un cutit bun, indepartati miezul de pepene, fara sa stricati coaja, si puneti pepenele taiat intr-un castron. Intoarceti cojile de pepene pe un prosop de bucatarie pentru a se scurge.
Curatati grapefruitul deasupra unui castron, pentru a nu irosi sucul.
Rupeti feliutele si indepartati pielita.
Taiati feliutele in jumatate si adaugati-le peste pepenele taiat.
Amestecati ghimbirul si mierea cu sucul de la grapefruit.
Impartiti crevetii, pepenele si grapefruitul in cojile de pepene, apoi turnati, cu o lingura, sosul de miere deasupra.
Adaugati cateva frunze de rucola, pentru garnisire.
Pofta buna!