Edamame cu sos de susan și ghimbir din: edamame, ulei de susan, sos de soia, miere, ghimbir, usturoi, seminte de susan prajite, ceapa verde. Această rețetă simplă și delicioasă de edamame cu sos de susan și ghimbir este perfectă ca aperitiv sau gustare sănătoasă. Edamamele sunt boabe de soia tinere și gustoase, bogate în proteine […]
Salata de creveti cu rosii uscate si crutoane
PrinteazaSalata de creveti cu rosii si crutoane din: salata verde, rosii uscate, paine toast, unt, creveti, ulei de masline, otet de vin alb, sare, piper, zahar.
Ingrediente:
- 300 g salata verde asortata
- 40 g rosii uscate conservate in ulei
- 2 felii paine toast
- 2 linguri unt
- 12 creveti cruzi decorticati
- 6 linguri ulei de masline
- 2 linguri otet de vin alb
- sare
- piper
- 1 praf zahar
Mod de preparare:
curata salata verde, se spala, se scuruta si se rupe bucati. Se scurg rosiile si se taie marunt (se pastreaza uleiul).
decojeste pâinea şi se taie cuburi; se prăjesc crutoanele în unt până ce se rumenesc. lasă să se scurgă pe prosoape de hârtie. crestează creveţii pe spate şi se scoate intestinul.
spală creveţii, se şterg şi se prăjesc în 2 linguri de ulei cca 2 min. pe fiecare parte. sărează şi se piperează.
Pentru dressing se amestecă oţetul cu sare, piper şi zahăr. Se adaugă cele 4 linguri de ulei de măsline rămas, precum şi uleiul scurs de la roşiile uscate.
Creveţii se servesc cu salată şi se presară crutoane. In final se toarnă deasupra dressingul.
Salata de creveti cu rosii uscate si crutoane
Pofta buna!
Edamame cu sos de susan și ghimbir
Incoming search terms:
- pride6tv