Salata cu creveti, somon si avocado
PrinteazaSalata cu creveti, somon si avocado din: grepfruturi roşii, avocado, salată verde şi creaţă (sau o lăptucă), creveţi roz, somon afumat, smântână lichidă, muştar foarte iute, ketchup, hasmaţuchi, sare, piper alb.
Ingrediente:
- 2 grepfruturi roşii
- 1 avocado
- 1 salată verde şi creaţă (sau o lăptucă)
- 200 g de creveţi roz
- 250 g de somon afumat
- 150 ml de smântână lichidă
- 2 linguri de muştar foarte iute
- 1 lingură de ketchup
- 2 fire de hasmaţuchi
- sare
- piper alb
Mod de preparare:
Curăţaţi grepfruturile, apoi îndepărtaţi pieliţa albă, după care desfaceţi feliile cu ajutorul unui cuţit introdus între membrană şi pulpă. Efectuaţi operaţiunea deasupra unui bol pentru a recupera sucul.
Tăiaţi somonul felii şi decorticaţi creveţii (însă păstraţi câţiva întregi, pentru ornament).
Spălaţi salata şi zvântaţi-o. Tăiaţi avocado în două, apoi, faceţi bucăţele sferice din miez, pe care le stropiţi cu suc de grepfrut din bol dar aveţi grijă să nu-l folosiţi pe tot.
Preparaţi un sos consistent, amestecând smântână lichidă cu muştar, ketchup, sare, piper şi puţin suc de grepfrut. Impărţiţi ingredientele pe 4 farfurii.
Băgaţi totul la frigider până când urmează să fie consumat. Sosul poate fi pus separat sau peste salată, dar exact înainte de servire. Presăraţi deasupra fire de hasmaţuchi.
Salata cu creveti, somon si avocado
Pofta buna!