Salată crocantă de cartofi

Printeaza

O reteta delicioasa de salata crocanta de cartofi din: cartofi, unt, sare, piper, rosii cherry, ceapa rosie, verdeata, ulei de masline si otet balsamic.

Ingrediente:Salată crocantă de cartofi

  • 400 g cartofi roşii
  • 3 linguri unt moale
  • sare,
  • piper
  • 200 g roşii cherry
  • 1 ceapă roşie
  • 1/2 legătură verdeaţă la alegere (ceapă verde, busuioc)
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri oţet balsamic alb

Mod de preparare:

Cuptorul se încinge la 200 °C. Se decojesc cartofii, se spală şi se rad felii subţiri. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt şi se ung cu puţin unt. Se aşază în tavă feliile de cartofi, unele lângă altele.

Se ung cu restul de unt, se să­rează şi se piperează. Se acoperă cu un al doilea strat de hârtie de copt peste care se presară boabe de fasole us­cată, pentru îngreunat. Se coc la cuptor cca 20-25 min.

Se taie roşiile felii. Ceapa se taie fâşii. Verdeaţa se toa­că. Se amestecă uleiul cu oţet balsamic, piper şi sare. Fe­liile de cartofi se scot din cuptor şi se lasă să se răcească puţin.

Se aşază deasupra roşii şi fâşii de ceapă; se stro­pesc cu vinegretă şi se presară verdeaţă.

Salată crocantă de cartofi

Salată crocantă de cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.