Salată crocantă de cartofi
PrinteazaO reteta delicioasa de salata crocanta de cartofi din: cartofi, unt, sare, piper, rosii cherry, ceapa rosie, verdeata, ulei de masline si otet balsamic.
- 400 g cartofi roşii
- 3 linguri unt moale
- sare,
- piper
- 200 g roşii cherry
- 1 ceapă roşie
- 1/2 legătură verdeaţă la alegere (ceapă verde, busuioc)
- 4 linguri ulei de măsline
- 2 linguri oţet balsamic alb
Mod de preparare:
Cuptorul se încinge la 200 °C. Se decojesc cartofii, se spală şi se rad felii subţiri. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt şi se ung cu puţin unt. Se aşază în tavă feliile de cartofi, unele lângă altele.
Se ung cu restul de unt, se sărează şi se piperează. Se acoperă cu un al doilea strat de hârtie de copt peste care se presară boabe de fasole uscată, pentru îngreunat. Se coc la cuptor cca 20-25 min.
Se taie roşiile felii. Ceapa se taie fâşii. Verdeaţa se toacă. Se amestecă uleiul cu oţet balsamic, piper şi sare. Feliile de cartofi se scot din cuptor şi se lasă să se răcească puţin.
Se aşază deasupra roşii şi fâşii de ceapă; se stropesc cu vinegretă şi se presară verdeaţă.
Salată crocantă de cartofi
Pofta buna!