Salata crocanta cu pui, fasole si mar din: rosii, ceapa verde, fasole fava decorticata (congelata), telina, ridichi, mar acrisor, pipet de pui, lamaie, ulei de masline fructat, otet balsamic, sare, piper rasnit. Ingrediente: 12 rosii mici, rotunde 1 legatura de ceapa verde, proaspata 150 g de fasole fava decorticata (congelata) 1 coada de telina 1 legatura de ridichi 1 mar acrisor 2 piepti […]
Salata crocanta cu fenicul
PrinteazaSalata crocanta cu fenicul din: fenicul, radacina de telina, conopida, pere, praz, nuci, frunze de telina, lamaie, usturoi, ulei extravirgin de masline, sare, piper.
- 2 bulbi mici de fenicul
- 2 radacini de telina
- 200 g conopida
- 2 pere
- 1 fir de praz
- 30 g nuci sau caju
- cateva frunze de telina sau patrunjel
- 1 lamaie
- 1 catel de usturoi
- 3 linguri ulei extravirgin de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Prăjeşti puţin nucile în cuptor şi le mărunţeşti după ce s-au răcit. Speli legumele şi fructele şi, după caz, le cureţi.
Toci mărunt partea albă a prazului, o sărezi şi o stropeşti cu zeama de lămâie şi cu puţin mujdei din usturoiul zdrobit.
Tai ţelina în bastonaşe subţiri, iar perele în felii subţiri şi le stropeşti, de asemenea, cu zeamă de lămâie.
Le păstrezi în frigider 10 minute. Intre timp, desfaci conopida în bucheţele pe care le opăreşti 3 minute.
Speli feniculul şi îl tai julien.
Pui într-un bol toate ingredientele.
Presari puţin piper şi verdeaţa fin tocată, acoperi cu un capac şi amesteci prin răsturnare. Stropeşti apoi cu uleiul de măsline.
Salata crocanta cu fenicul
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Salata crocanta cu nasturel si avocado
Salata crocanta cu nasturel si avocado din: baghetă sau ciabatta, ulei de măsline, salată verde, năsturel, avocado, suc de lămâie, ulei de măsline, maioneză sau smântână, arpagic. Ingrediente: 1/2 baghetă sau ciabatta 3 linguri cu ulei de măsline 1 salată verde mare 50 g năsturel 1 avocado mare Pentru dressing: 1 lingură cu suc de lămâie 1 lingură cu ulei de măsline 3 linguri […]
Pofta buna!