Salată crocantă cu nuci

Printeaza

Salată crocantă cu nuci din: salata verde, salata radicchio, mar, pere, miez de nuca, cascaval afumat, usturoi, ghimbir, branza de vaci, iaurt, otet de mere, ulei, lamaie, sare, piper, cimbru.

Ingrediente:

  • o salata verde
  • o salata radicchio
  • un mar
  • doua pere
  • 100 g miez de nuca
  • 300 g cascaval afumat
  • doi catei de usturoi
  • ghimbir
  • 200 ml smantana
  • 200 g branza de vaci
  • 100 ml iaurt
  • otet de mere
  • 50 ml ulei
  • o lamaie
  • sare
  • piper
  • cimbru

 

Mod de preparare:

Smântână se pune într-un bol împreună cu brânza de vaci, iaurtul, sare şi piper după gust.

adaugă usturoiul pisat, o linguriţă cu ghimbir ras, o linguriţă cu oţet de mere şi uleiul de măsline.

Se mixează totul până se omogenizează, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru o oră.

Perele şi mărul se spală, se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe. Se pun într-un bol, se stropesc cu suc de lămâie şi se amestecă.

Caşcavalul afumat se taie cubuleţe şi se pune peste fructe.

Miezul de nucă se toacă mărunt şi se pune în bol împreună cu salata verde şi salata radicchio tăiate fâşii subţiri.

Se amestecă bine, se pun în boluri sau în farfurii adânci şi se toarnă deasupra sosul rece.

presară cu cimbru proaspăt şi se serveşte imediat.

Ca sa aiba un gust mai bun, miezul de nuca se prajeste usor in cuptor, presarat cu putin sare.

 

Salată crocantă cu nuci

Salata_crocanta_cu_nuci

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.