Salata crocanta cu pui, fasole si mar
PrinteazaSalata crocanta cu pui, fasole si mar din: rosii, ceapa verde, fasole fava decorticata (congelata), telina, ridichi, mar acrisor, pipet de pui, lamaie, ulei de masline fructat, otet balsamic, sare, piper rasnit.
Ingrediente:
- 12 rosii mici, rotunde
- 1 legatura de ceapa verde, proaspata
- 150 g de fasole fava decorticata (congelata)
- 1 coada de telina
- 1 legatura de ridichi
- 1 mar acrisor
- 2 piepti de pui fierte
- 1/2 de lamaie
- 4 linguri de ulei de masline fructat
- 1 lingurita de otet balsamic
- sare
- piper rasnit
Mod de preparare:
Spalati rosiile, rupeti-le coditele, taiati-le in patru, sarati-le si lasati-le sa-si lase zeama, punandu-le intr-o strecuratoare, deasupra unui vas.
Intre timp, curatati si taiati subtire ceapa verde, dupa care puneti-o intr-o salatieră.
Spălaţi coada de ţelină şi tăiaţi-o, dar nu foarte mărunt.
Curăţaţi şi feliaţi mărul subţire, după care stropiţi bucăţile cu sucul obţinut din jumătatea de lămâie, pentru a nu se înnegri. Spălaţi ridichile şi tăiaţi-le în rondele subţiri.
Tot fin trebuie să tăiaţi şi pieptul de pui. Amestecaţi totul în salatieră cu ceapa tăiată mărunt, adăugaţi roşiile scurse şi fasolea fava crudă.
Intr-un castron, puneţi uleiul, oţetul, sarea şi piperul şi omogenizaţi, amestecând cu furculiţa.
Turnaţi compoziţia în salatieră, amestecaţi din nou şi serviţi totul cât este proaspăt.
Salata crocanta cu pui, fasole si mar
Pofta buna!
Imi place salata crocanta