Salată crocantă de ridichii şi roşii
PrinteazaO reteta delicioasa de salata corcanta de ridichi cu rosii din: rosii, ceapa rosie, castravete, ridichi, ulei vegetal, seminte de mustar, mustar dijon, zeama de lime, zahar fin, ardei iute si frunze de menta.
- 350g de roşii, tocate
- 3 cepe roşii, tocate fin
- 1 castravete, curăţat de seminţe şi tăiat cubuleţe
- 200g de ridichi, tăiate sferturi
pentru dressing:
- 3 linguri de ulei vegetal
- 1 linguriţă seminţe de muştar
- 1 linguriţă cu vârf de muştar Dijon
- zeama de la 2 limes
- 2 linguriţe de zahăr fin
- 1 ardei iute roşu, curăţat de seminţe şi tocat fin
- 1 mână frunze de mentă, rupte în bucăţi
Mod de preparare:
Pentru dressing, se încinge uleiul într-o tigaie, apoi se adaugă seminţele de muştar şi se călesc până încep să pocnească. Se pun într-un bol şi se lasă la răcit. Se adaugă restul ingredientelor pentru dressing şi se amestecă totul.
Se pun roşiile, ceapa, castravetele şi ridichea în vasul cu dressing, se amestecă până se acoperă de dressing, apoi se lasă la temperatura camerei 10 minute înainte de a servi.
Salată crocantă de ridichii şi roşii
Pofta buna!