Salată crocantă de sfeclă crudă cu brânză feta şi pere
PrinteazaO reteta de salata crocanta de sfecla cruda cu branza feta si pere din: sfecla, pere, sos, sare de mare, piper negru, branza feta, menta si seminte de floarea soarelui.
- 4 sfecle de mărime mijlocie, dacă e posibil de culori diferite, curăţate de coajă şi tăiate beţişoare
- 3 pere bine coapte (sau mere), curăţate de coajă şi căsuţa cu sâmburi şi tăiate beţişoare
- sos de lămâie şi ulei
- sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
- 200 g brânză feta
- o legătură mică de mentă proaspătă
opţional:
- o mână de seminţe de floarea- soarelui
Mod de preparare:
Tocati legumele sub forma de betisoare. Turnaţi peste beţişoarele de sfeclă şi pere nişte sos de lămâie şi ulei, apoi condimentaţi cu sare şi piper. Gustaţi ca să vedeţi dacă aromele sunt în armonie şi pe gustul dvs.; dacă e nevoie, mai adăugaţi nişte zeamă de lămâie pentru a echilibra dulceaţa perelor şi a sfeclei.
Repartizaţi salata în 4 farfurii sau puneţi-o pe un platou mare, fărâmiţaţi deasupra brânza feta şi presăraţi cu frunzuliţe de mentă şi seminţe de floarea- soarelui, dacă doriţi. E o salată simplă, dar absolut delicioasă.
Salată crocantă de sfeclă crudă cu brânză feta şi pere
Pofta buna!