Salată crocantă simplă
PrinteazaO reteta de salata crocanta simpla din: fasole verde, sare de mare, piper, salata, castravete, morcovi, telina, patrunjel si sos.
- o mana de fasole verde fina
- sare de mare si piper negru proaspat macinat
- o capatana de salata romana
- 1/2 castravete
- un morcov
- o tulpina frageda de telina, impreuna cu frunzulitele galbene
- o mana de frunze de patrunjel proaspat
- sos
Mod de preparare:
Curăţaţi fasolea verde de capetele dinspre tulpină, lăsând codiţele, şi fierbeţi-o timp de 3-4 minute în apă clocotită şi sărată, apoi scurgeţi-o şi lăsaţi-o deoparte să se răcească. între timp, spălaţi şi uscaţi frunzele de salată. Curăţaţi castravetele şi morcovul.
Tăiaţi castravetele în două pe lungime şi îndepărtaţi partea din mijloc. Tăiaţi castravetele şi morcovul felii subţiri. Tăiaţi tulpina de ţelină felii subţiri, pe lungime. Pentru a servi, amestecaţi toate ingredientele şi adăugaţi o cantitate suficientă din sosul ales, având grijă ca legumele să fie îmbrăcate în sos.
Salată crocantă simplă
Pofta buna!