Salata de cruditati cu masline

Printeaza

Salata de cruditati cu masline din: morcovi, telina, gulie, lamaie, sare, masline, mustar, ou, ulei, iaurt.

Ingrediente:

  • 2 morcovi
  • 1 ţelinâ mijlocie cu frunze
  • 1 gulie
  • 1/2 lămâie
  • sare
  • 10 măsline
  • 1 gălbenuş fiert
  • 2 linguri cu muştar
  • 1 cană cu ulei
  • 2 linguri cu iaurt pentru maioneză

 

Mod de preparare Salata de cruditati cu masline:

Spălaţi legumele, curăţaţi-le de coajă, daţi-le pe răzătoarea mare şi strângeţi totul într-un castron adânc.

Stropiţi cu zeama de la 1/2 lămâie şi amestecaţi cu o furcu­liţă inox.

Din gălbenuşul fiert trecut pe răzătoarea mică şi amestecat cu muştar faceţi o maioneză, turnând uleiul cu picătura.

Când uleiul s-a terminat, subţiaţi maioneza cu iaurt.

Amestecaţi maioneza cu legumele, săraţi amestecul, omogenizaţi.

Neteziţi salata cu lama cuţitului, decoraţi cu măsline fară sâmburi, felii subţiri de ridichi de lună, frunze de ţelină, spălate şi tocate mărunt, felii de albuş de ou.

Serviţi salata lângă felii subţiri de pâine prăjită.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.