Salata de cruditati cu mustar
PrinteazaSalata de cruditati cu mustar din: morcovi, telina, mere, otet, nuci, zahar, sare, piper, ulei, smantana, oua, ulei, mustar, usturoi.
Ingrediente:
- 3 morcovi mari
- 1 ţelina mare
- 3 mere verzi
- zeama de la o lămâie
- oţet aromatic
- 50 g nuci macinate
- 1 lingura zahăr brun
- sare, piper alb
- 1 lingura ulei de măsline
- 1 cutie de smântână degresata
- 2 ouâ
- 50 ml ulei
- 1 linguriţa muştar
- 3 catei de usturoi
Preparare Salata de cruditati cu mustar:
Se curăţă rădăcinoasele de coajă, se spală şi se dau pe răzătoarea mare. Se stropesc cu zeama de lămâie pentru a-şi păstra prospeţimea şi culoarea.
Separat se spală merele se curăţă de coajă sau nu, cum preferaţi, şi se taie fâşii foarte subţiri. Şi peste mere se pune zeamă de lămâie.
Intr-un bol se prepară maioneza după reţeta tradiţională.
Se fierbe un ou, celălalt ou se separă de albuş, iar cele 2 gălbenuşuri, fiert şi crud, se amestecă cu muştarul, sarea şi piperul şi se mixează cu uleiul până ce se obţine o cremă spumoasă.
Salata de crudităţi se amestecă cu nucile, merele, zahărul, piperul şi uleiul de măsline, se potriveşte de gust şi se serveşte cu sos de maioneză.
Usturoiul se adaugă opţional în cele 2 sosuri şi el având un rol destul de mare în definirea gustului salatei.
Pofta buna!
Asa fac eu salata de cruditati cu maioneza.
Ingrediente:
4-5 morcovi
2-3 radacini telina potrivite
2-3 mere
3-4 linguri maioneza soia
2 linguri smantana
2-3 linguri zeama de lamiae
sare si piper
Mod de preparare:
Legumele se spala si se curata.Telina si merele se stropesc cu zeama de lamiae sa nu oxideze,apoi radem legumele pe razatoare cu gauri mari.
A facut la robot.Se amesteca legumele cu maioneza,smantana si condimentam dupa gust.