Salata cu crutoane si rosii cherry umplute cu branza de vaca
PrinteazaO reteta de salata cu crutoane si rosii cherry umplute cu branza de vaca din: salata verde, rosii cherry, ardei gras, cepsoare, masline, branza de vaca, paine, busuioc, ulei extravirgin de masline, sare si piper.
- 1 salată verde
- 12 roşii cherry
- 1 ardei gras roşu
- 1 ardei gras galben
- 2 cepşoare
- 50 g măsline negre fără sâmburi
- 100 g brânză de vacă
- 4 felii de pâine
- 5 frunze de busuioc
- 5 linguri de ulei extravirgin de măsline
- sare
- piper negru
Mod de preparare:
Spălaţi roşiile cherry, tăiaţi-le pe jumătate şi scoateţi-le miezul cu ajutorul unei linguriţe. Presăraţi în interiorul lor sare, aşezaţi-le deoparte cu deschiderea în jos, să se scurgă lichidul.
Spălaţi şi scurgeţi salata verde. Curăţaţi, spălaţi şi ştergeţi ardeii graşi, scoţându-le seminţele şi nervurile albe din interior. Curăţaţi cepşoarele. Tăiaţi verdeţurile fâşioare. Indepărtaţi coaja de pe feliile de pâine, tăiaţi-le cubuleţe şi prăjiţi-le în trei linguri de ulei extravirgin de măsline.
Când sunt aurii, scoateţi-le cu o spumieră şi scurge- ţi-le de excesul de ulei pe hârtie absorbantă de bucătărie. Tocaţi fin măslinele negre şi amestecaţi-le cu brânza. Cu acest amestec umpleţi roşiile cherry, după care uniţi cele două jumătăţi, refăcând roşioara.
Puneţi toate ingredientele într-un castron de salată, adăugaţi frunzele de busuioc spălate şi mărunţite, asezonaţi cu uleiul extravirgin rămas, cu un praf de sare şi cu piper negru proaspăt măcinat. Amestecaţi bine totul şi serviţi imediat.
Salata cu crutoane si rosii cherry umplute cu branza de vaca
Pofta buna!