Salată cu alge şi germeni de soia
PrinteazaO reteta de salata cu alge si germeni de soia din: germeni de soia, morcovi, alge dulse, nasturel, miez de nuca, sare, mandarine si sos de soia. Dulse este o algă roşie-purpurie. Este foarte bogată în fier, potasiu, magneziu, iod şi fosfor. Se consumă atât crudă, bine spălată, cât şi preparată. Are un gust picant şi se foloseşte la supe şi la salate.
- 150 g germeni de soia
- 2 morcovi
- 100 g alge dulse
- 1 legătură năsturel
- 50 g miez de nucă
- sare
pentru sos:
- 2 mandarine
- 2-3 linguri sos de soia
Mod de preparare:
Pune germenii de soia într-o oală cu multă apă clocotită cu sare şi fierbe-i 1 minut. Scurge-i bine, transferă-i pe o farfurie şi lasă-i să se răcească. Pune algele dulse într-o cană cu apă rece şi lasă-le la înmuiat 5 minute, apoi scurge-le şi taie-le mărunt.
Curăţă şi taie mărunt frunzele de năsturel. Prăjeşte nucile într-o tigaie neaderentă, fară grăsime, apoi taie-le cu cuţitul.
Amestecă într-un castron germenii de soia, morcovii raşi, algele, năsturelul şi nucile tăiate. Separat, prepară sosul amestecând bine sucul de mandarine cu sosul de soia. Condimentează salata cu sosul obţinut şi serveşte.
Salată cu alge şi germeni de soia
Pofta buna!