Salata cu anghinare, mazare si morcov
PrinteazaSalata cu anghinare, mazare si morcov din: conservă anghinare, mazăre nouă, morcovi tineri, ulei, lamaie, mustar clasic, iaurt gras, maioneză light, sare, piper alb măcinat, pătrunjel.
Ingrediente:
- 1 conservă (400 g) anghinare
- 200 g mazăre nouă
- 3 morcovi tineri
- 2 linguri ulei
- 1 lămâie
- 2 linguri muştar clasic
- 150 g iaurt gras
- 2 linguri maioneză light
- sare, piper alb măcinat
- 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Scurgi anghinarea din conservă. Cureţi morcovii şi îi tai în bastonaşe. înăbuşi morcovii în ulei încins, turnând câte puţină apă, adaugi mazărea şi continui să le căleşti împreună până se înmoaie.
Scurgi legumele înăbuşite şi le laşi să se răcească. Pregăteşti un dressing din maioneză, iaurt, muştar şi zeama de lămâie.
Pui ingredientele într-un bol, le sărezi şi condimentezi după gust şi le amesteci împreună cu dresiin- gul şi pătrunjelul fin tocat.
Salata cu anghinare, mazare si morcov
Pofta buna!