Salata cu ansoa si ghimbir
PrinteazaSalata cu ansoa si ghimbir din: ceapa, rosii, ardei, oua, castraveciori, ansoa, sare, piper, ghimbir, patrunjel.
- 150 g ceapă
- 3 roşii
- 4 ardei graşi, diferit coloraţi
- 4 ardei iuţi
- 6 ouă fierte
- 8 castraveciori acri
- câteva fileuri de anşoa
- sare
- piper
- ghimbir
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Ceapa se taie fideluţă şi se amestecă cu roşiile, curăţate de sâmburi şi pieliţe, tăiate felii subţiri. Se aşaza frumos într-o salatieră mai întinsă şi, deasupra lor, ardeii tăiaţi rondele fine.
Se presară totul cu ghimbir pisat mărunt, sare şi piper, după gust. Deasupra se pun ouăle, tăiate rondele şi, peste ele fileuri de anşoa. Castraveciorii se taie rondele şi se pun pe marginea salatierei.
Peste tot se presară pătrunjel.
Pofta buna!