Salata cu avocado, carne de vitel si seminte de dovleac
PrinteazaSalata cu avocado, carne de vitel si seminte de dovleac din: salata verde, usturoi, otet de mere, zeama de lamaie verde, seminte de dovleac, chimen, boia dulce, ulei extravirgin de masline, avocado, ceapa, carne de vitel, ridichi, morcovi.
- 1 salata verde mare
- 1 catel de usturoi
- 1 lingura otet de mere
- 2 linguri zeama de lamaie verde
- 30 g seminte crude de dovleac
- 1 lingurita de chimen negru
- 1/2 lingurita boia dulce
- 60 ml ulei extravirgin de masline
- 1 avocado
- 1 ceapa mica
- 300 g carne de vitel
- 2 ridichi
- 2 morcovi
Mod de preparare:
Mixezi în blender 1 lingură zeamă de lămâie verde, usturoiul curăţat, chimenul, boiaua, o frunză de salată spălată şi oţetul. Adaugi şi uleiul de măsline, iar dacă dieta impusă de medic îţi permite şi puţină sare.
Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o pui într-un bol. Torni peste ea apă foarte rece, ca să îi atenueze iuţeala. Tai carnea în fâşii subţiri şi o frigi într-o tigaie antiaderentă, adăugând periodic câte puţină apă. O scoţi şi o stropeşti cu 1/2 din dressing, apoi o acoperi.
Cureţi şi speli avocado şi ridichile, apoi le tai în felii subţiri. Stropeşti morcovii cu zeama de lămâie rămasă. Speli salata şi o tai în fâşii. Amesteci într-un bol toate ingredientele, le stropeşti cu dressing şi presari seminţe de dovleac.
Salata cu avocado, carne de vitel si seminte de dovleac
Pofta buna!