Salata cu avocado, porumb si fasole
PrinteazaSalata cu avocado, porumb si fasole din: escalopuri de curcan, boabe de porumb, boabe mari de fasole, ardei rosu, ardei verde, avocado, rosii cherry, salata verde (cicoare sau salata creafa), ulei de masline, praf de chili, lamaie, ulei de masline, otet din vin vechi, hasme, sare, piper.
Ingrediente:
- 400 g de escalopuri de curcan
- 1 conserva de boabe de porumb (circa 280 g)
- 1 conserva de boabe mari de fasole, in stare naturala (300 g)
- 1/2 de ardei rosu
- 1/2 de ardei verde
- 2 avocado
- 300 g de rosii cherry
- 1 salata verde (cicoare sau salata creafa)
- 2 linguri de ulei de masline
- 1 lingurita rasa de praf de chili
- 1/2 de lamaie
Pentru sos:
- 6 linguri de ulei de masline
- 1 lingura de otet din vin vechi
- doua hasme
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cu o ora inainte, puneti escalopurile de curcan intr-o farfurie adanca, presarati deasupra chili si stropiti cu ulei de masline. Acoperiti cu o folie din plastic si puneti la rece.
Spalati si zvantati salata si taiati frunzele in bucati mari. Scurgeti porumbul si fasolea.
Taiati ardeii, scoateti cotoarele si seminfele, apoi spalati-i si feliati-i fin sau faceti-i cubuleţe. După ce le îndepărtaţi codiţele, spălaţi roşiile şi apoi zvântaţi-le.
Tăiaţi pulpa fructelor de avocado în mici cubuleţe pe care le stropiţi cu suc de lămâie. Curăţaţi şi tăiaţi foarte fin cele două haşme.
Pregătiţi sosul vinegretă, amestecând oţetul, uleiul, sarea şi piperul într-un bol şi apoi adăugaţi haşmele. într-o salatieră, amestecaţi toate legumele cu acest sos.
Rumeniţi escalopurile într-o tigaie caldă. Tăiaţi-le fâşii. Pe un platou, aşezaţi frunzele de salată verde, acoperiţi-le cu salata de legume, apoi puneţi şi feliile de curcan. Serviţi imediat.
Salata cu avocado, porumb si fasole
Pofta buna!