Salata cu bacon
PrinteazaO reteta de salata cu bacon, branza rochefort, fulgi de migdale, miez de nuca, unt, andive, marar, sare si piper. Se serveste cu sos de branza cu andive
- 300 g bacon feliat
- 400 g brânză Rochefort
- 25 g fulgi migdale
- 100 g miez de nucă
- 200 g unt
- două andive
- salată verde
- mărar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Untul se taie cubuleţe şi se lasă să se înmoaie la temperatura camerei. Se pune într-un bol împreună cu 200 g brânză Rochefort, sare şi piper. Se adaugă andivele spălate şi tăiate cubuleţe, câteva miezuri de nucă şi fulgii de migdale. Se pasează totul cu un blender şi se păstrează la cald.
Feliile de bacon se aşază pe un grătar încins sau într-o tigaie şi se frig. Se pun pe un şervet absorbant ca să elimine grăsimea în exces, se taie bucăţi mai mici şi se lasă într-un castron.
Brânza Rochefort rămasă se taie cubuleţe şi se pune peste bacon. Se adaugă salata verde spălată şi ruptă în bucăţele, miezurile de nucă şi fulgii de migdale rămaşi. Se presară sare şi piper, se amestecă şi se repartizează în castronele.
Se toarnă deasupra sosul de brânză cu andive, se presară marar tocat si se serveste. Sosul de unt cu branza se incalzeste cu putin timp inainte de servire.
Poftă bună!