Salata cu branza halloumi cu seminte
PrinteazaSalata cu branza halloumi cu seminte din: bulgur, seminte de dovleac, ulei de masline, branza halloumi, castravete, patrunjel, menta, coriandru, busuioc, lamaie, pepene.
- 200 g de bulgur
- 50 g seminte de dovleac
- 3 linguri ulei de masline
- 250 g de branza halloumi, taiata in 10-12 felii
- 1 castravete, taiat in doua pe lungime, semintele indepartate, restul taiat cuburi
- 1 legatura mare de patrunjel, menta, coriandru sau busuioc, tocate
- coaja rasa si zeama de la 2 lamai
- 1/4 pepene rosu, taiat cuburi
Mod de preparare:
Fierbe un ibric de apa. Pune bulgurul intr-un bol, impreuna cu sare si piper, toarna suficienta apa calda pentru a-l acoperi, apoi acopera bolul cu folie alimentara si lasa-l deoparte pentru ca cerealele sa absoarba lichidul, in timp ce prepari restul ingredientelor.
Incinge o tigaie mare, pune in ea semintele de dovleac, prajeste-le cateva minute pana cand incep sa se crape si sa sara, apoi transfera-le intr-o farfurie si lasa-le deoparte.
Incinge putin ulei in tigaie. Pune in ea feliile de branza si prajeste-le 2-3 minute pe fiecare parte, pentru a se rumeni usor.
Dezveleste bulgurul si verifica daca s-a inmuiat. Adauga in bol uleiul ramas, castravetele, ierburile, coaja rasa si zeama de lamaie si semintele de dovleac si amesteca-le cu graul bulgur.
Transfera totul pe un platou, asaza deasupra cuburile de pepene si feliile prajite de halloumi si presara verdeata.
Pofta buna!