Salată cu branză mozarella
PrinteazaSalată cu branză mozarella
Ingrediente:
- 150 g fasole roşie boabe
- 150 g boabe de năut
- o salată verde
- un morcov
- un ardei capia
- un gogoşar
- un ardei iute
- 400 g brânză mozarella biluţe
- busioc
- oregano
- oţet balsamic
- ulei de măsline
- sare, piper
- brânză de oaie
- crutoane
Preparare:
Fasolea roşie şi năutul se pun la înmuiat cu o seară înainte, ca să fiarbă mai repede.
Se pun la fiert în apă clocotită, li se schimbă apa de două-trei ori, apoi se fierb cu sare şi piper, se clătesc cu apă rece şi se pun într-o strecurătoare.
Morcovul se curăţă de coajă, se spală, se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici şi se pune într-un vas mai mare, împreună cu fasolea şi năutul.
Se adaugă ardeiul capia şi gogoşarul tăiaţi julien sau felii mai mari, oregano şi busuioc tocat. Salata verde se spală, se rupe fâşii şi se pune în vas, împreună cu brânza mozarella şi ardeiul iute tocat mărunt.
Se toarnă două linguri de ulei de măsline şi două linguri de oţet balsamic, se presară sare şi piper după gust, se amestecă şi se serveşte imediat
La salată se mai poate adăuga brânză de oaie sau crutoane de pâine.
Salată cu brânză mozarella
Pofta buna!
O salata cu mozzarella foarte gustoasa. Probati si voi.