Salata cu branza si dovleac
PrinteazaSalata cu branza si dovleac din: dovleac, ceapa, ulei, quinoa, naut, coriandru, patrunjel, lamaie, branza de capra.
- 1 kg dovleac, tăiat bucăţi
- 2 cepe roşii, tăiate felii
- 3 linguri ulei de măsline
- 2×250 g quinoa albă şi roşie, fiartă
- 400 g conservă de năut, scurs de lichid şi clătit
- câte o mână de coriandru, pătrunjel proaspăt, tocat
- zeama de la 1 lămâie
- 200 g brânză de capră
Mod de preparare:
Încinge cuptorul la semnul 7/200 C. Aşază dovleacul şi ceapa în tavă şi stropeşte cu uleiul. Presară sare şi piper şi dă la cuptor 30-35 minute, până când se pătrunde.
Fierbe quinoa şi las-o să se răcorească. Aşaz-oîntr-un bol larg, afâneaz-o cu furculiţa şi adaugă ceapa rumenită, năutul, verdeaţa şi zeama de lămâie.
Aşază pe platoul de servit bucăţile de dovleac rumenit şi serveşte presărat cu brânza sfărâmată.
Pofta buna!