Salata cu branza si nuci
PrinteazaSalata cu branza si nuci din: paine, unt, costita, salata, branza, nuci.
Ingrediente:
- 2 felii paine alba sau integrala
- 50 g unt
- 3 felii costita afumata (kaiserfleisch, bacon etc.)
- 1 capatana salata verde
- 100 g branza Bucegi (Roquefort) sau branza proaspata de burduf (faramitate)
- 50 g nuci zdrobite sau taiate felii subtiri
Mod de preparare:
Feliile de paine se taie in bucatele de circa 1 cm (coaja se inlatura) si se rumenesc in untul incins.
Se scot si se lasa sa se scurga pe o hartie absorbanta.
Se pune costita afumata in tigaie, lasand-o sa se prajeasca pana devine crocanta.
Se scoate si ea si se lasa sa se scurga.
Intr-un castron se pun frunzele de salata spalate si taiate fasii, painea prajita, costita afumata, branza faramitata si nucile.
Se amesteca omogen cu sosul tartar.
Pofta buna!