Salată cu broccoli şi pui
PrinteazaSalată cu broccoli şi pui din: broccoli, piept de pui, morcovi, ceapa, usturoi, smantana, mustar dulce, castraveti murati, fasole rosie, ulei de masline, sare, piper si oregano.
- 500 g broccoli
- doi piepti de pui
- doi morcovi
- o ceapa
- doi catei de usturoi
- 300 ml smantana
- o lingura cu mustar dulce
- 3 castraveti murati
- 200 g fasole rosie boabe fiarta
- 100 ml ulei de masline
- sare
- piper
- oregano
Mod de preparare:
Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Se pun într-un bol împreună cu smântână şi muştarul, sare, piper şi oregano după gust.
Se toacă castraveţii mărunt, se scurg de suc şi se pun peste smântână. Se amestecă şi se introduce sosul la rece până în momentul servirii.
Piepţii de pui se spală, se dezosează, se taie fâşii subţiri şi se pun într-un bol. Se toarnă uleiul de măsline, sare, piper şi oregano după gust.
Se amestecă, se prăjesc până capătă o culoare aurie şi se scot într-un castron.
Broccoli se spală, se rupe bucheţele mai mici şi se fierb în apă cu sare. Morcovii se curăţă de coajă, se spală, se taie rondele potrivit de mari şi se fierb.
Se scot într-o strecurătoare împreună cu morcovii şi se lasă să se scurgă.
Se pun peste carne, se adaugă fasolea, se amestecă şi se serveşte alături de sosul de smântână şi castraveţi muraţi.
Carnea de pui se poate prepara si fripta pe gratar apoi se taie fasii.
Salată cu broccoli şi pui
Pofta buna!