Salata cu bulgur, sparanghel si tofu

Printeaza

Salata cu bulgur, sparanghel si tofu din: bulgur, ceapă mică, tulpini de sparanghel, roşii cherry, brânză tofu, zeamă de lămâie, ulei de măsline, sare, piper alb macinat.

Ingrediente:Salata_cu_bulgur_sparanghel_si_tofu

  • 350 g bulgur
  • 1/2 ceapă mică
  • 10-12 tulpini de sparanghel
  • 250 g roşii cherry
  • 175 g brânză tofu
  • 3 linguri zeamă de lămâie
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper alb măcinat

Mod de preparare:

Cureţi ceapa şi o tai mărunt. O căleşti într-o tigaie cu ulei încins, apoi adaugi bulgurul şi amesteci uşor, un minut.

Torni câte puţină apă fierbinte şi continui să înă­buşi bulgurul, respectând instrucţiunile de pe ambalaj (timpul de preparare este diferit în funcţie de dimensi­unea boabelor).

Laşi,bulgurul fiert să se răcească, timp în care, din când în când, îl afâ- nezi cu două furculiţe; astfel, se răceşte mai uşor, iar boa­bele nu aderă între ele.

Fierbi 5 minute la abur tul­pinile de sparanghel, pe o sită aşezată deasupra unui vas cu apă clocotită. Tai sparanghe­lul fiert în bastonaşe de 5 cm.

Speli roşiile şi le tai în jumătate. Mărunţeşti tofu. Amesteci într-un bol ingre­dientele şi le asezonezi cu sare, piper, ulei şi zeamă de lămâie.

Salata cu bulgur, sparanghel si tofu

Salata_cu_bulgur_sparanghel_si_tofu

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.