Salata cu bulgur, sparanghel si tofu
PrinteazaSalata cu bulgur, sparanghel si tofu din: bulgur, ceapă mică, tulpini de sparanghel, roşii cherry, brânză tofu, zeamă de lămâie, ulei de măsline, sare, piper alb macinat.
- 350 g bulgur
- 1/2 ceapă mică
- 10-12 tulpini de sparanghel
- 250 g roşii cherry
- 175 g brânză tofu
- 3 linguri zeamă de lămâie
- 2 linguri ulei de măsline
- sare
- piper alb măcinat
Mod de preparare:
Cureţi ceapa şi o tai mărunt. O căleşti într-o tigaie cu ulei încins, apoi adaugi bulgurul şi amesteci uşor, un minut.
Torni câte puţină apă fierbinte şi continui să înăbuşi bulgurul, respectând instrucţiunile de pe ambalaj (timpul de preparare este diferit în funcţie de dimensiunea boabelor).
Laşi,bulgurul fiert să se răcească, timp în care, din când în când, îl afâ- nezi cu două furculiţe; astfel, se răceşte mai uşor, iar boabele nu aderă între ele.
Fierbi 5 minute la abur tulpinile de sparanghel, pe o sită aşezată deasupra unui vas cu apă clocotită. Tai sparanghelul fiert în bastonaşe de 5 cm.
Speli roşiile şi le tai în jumătate. Mărunţeşti tofu. Amesteci într-un bol ingredientele şi le asezonezi cu sare, piper, ulei şi zeamă de lămâie.
Salata cu bulgur, sparanghel si tofu
Pofta buna!