Salata cu cartofi violet, ceapa verde si capere

Printeaza

Salata cu cartofi violet, ceapa verde si capere din: cartofi violeţi, cartofi albi, morcovi, ceapa verde, ardei capia, roşii cherry tricolore, capere, măsline negre, oţet balsamic, ulei de măsline, sare, piper, pătrunjel verde, seminţe de negrilică.

Ingrediente:Salata_cu_cartofi_violet_ceapa_verde_si_capere

  • 3 cartofi violeţi
  • 3 cartofi albi
  • 2 mor­covi
  • 2 fire ceapă verde
  • 1 ardei capia
  • 5-6 roşii cherry tricolore
  • 1 linguriţă capere
  • 6-8 măsline negre feliate
  • oţet balsamic
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • pătrunjel verde
  • seminţe de negrilică

Mod de preparare:

Cartofii şi morcovii îi speli şi îi pui la fiert într-o oală cu apă şi puţină sare. Ii laşi să se răcească, apoi îi cureţi de coajă şi îi tai felii sau cubuleţe, punându-i într-un castron.

Adaugi ceapa verde tocată, roşiile cherry tăiate în două, ardeiul capia, măslinele felia­te, caperele, pătrunjelul verde tocat şi seminţele de negrilică.

După ce ai spălat cartofii violeţi, îi pui cu tot cu coajă într-o oală cu apă şi îi fierbi fără să-i laşi să se sfărâme.

Condimentezi cu sare şi piper, adaugi oţet şi ulei de măsline, amestecând uşor. Serveşti salata rece sau caldă.

Salata cu cartofi violet, ceapa verde si capere

Salata_cu_cartofi_violet_ceapa_verde_si_capere

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.