Salata cu castravete, sfecla rosie, morcov si avocado
PrinteazaSalata cu castravete, sfecla rosie, morcov si avocado din: ceapa rosie, ridichi rosii, seminte de mac, coaja de lamaie, zeama de lamaie, ulei de masline, zahar, castarvete, sfecla rosie, morcovi, zeama de portocala, porumb dulce, ardei rosu, zeama de lime, avocado.
- 1 ceapa rosie, taiata foarte subtire
- 100 g ridichi rosii, taiate in sferturi
castravete si sfecla rosie:
- 1 lingura seminte de mac prajite
- coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingurita de zahar
- 1 castravete, taiat in jumatate pe lungime, curatat de seminte, apoi feliat
- 250 g de sfecla rosie fiarta, taiata in cuburi mari
pentru morcov:
- 2 morcovi mari, dati pe razatoarea mare
- zeama de la 1/2 portocala
- 1/2 lingurita de chimion macinat
- 340 g porumb dulce din conserva, scurs bine
- 1 ardei rosu, curatat de seminte si taiat cubulete
- cateva picaturi de zeama de lime
avocado:
- 2 avocado coapte, taiate in jumatate, decojite, cu samburele indepartat si apoi taiate cuburi
- cateva picaturi de zeama de lime
Mod de preparare:
Pentru castravete şi sfeclă roşie, amestecă seminţele de mac, coaja şi zeama de lămâie şi zahărul. Pune jumătate din amestec într-un bol împreună cu castravetele şi cealaltă jumătate într-un alt bol cu sfecla roşie. Amestecă ingredientele din fiecare bol.
Amestecă ingredientele pentru morcovi, cele pentru porumb şi cele pentru avocado. Aşază diferitele elemente în fâşii de-a latul unui platou mare. Acoperă-l şi lasă-l la rece până la 2 ore sau serveşte imediat.
Salata cu castravete, sfecla rosie, morcov si avocado
Pofta buna!