Salata cu ciuperci si carne de rata

Printeaza

Salata cu ciuperci si carne de rata din: ceapa verde, usturoi, ghimbir, sos de soia, miere, ulei ciuperci, piept de rata, frunze de salata si rosii cherry.

Ingrediente:Salata_cu_ciuperci_si_carne_de_rata

  •  2 cepe verzi
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 linguriță ghimbir ras
  • 1 ardei iute
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingură miere
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 8 ciuperci champignon mari
  • 200 g piept de rață prăjit
  • 200 g frunze de salată
  • 250 g roșii cherry

 

Mod de preparare:

Ceapa se toacă. Se decojește usturoiul și se pisează. Se prepară o marinată din ceapă tocată, usturoi, ghimbir, ardei iute tocat, sos de soia, miere și 2 linguri de ulei de măsline. Se curăță ciupercile și se amestecă împreună cu jumătate din cantitatea de marinată (restul de marinată se va folosi la salată).

Se dă la frigider cca 30 min. Se prăjesc apoi ciupercile într-o tigaie, în ulei încins. Se taie carnea bucăți și se amestecă într-un castron mare, cu roșiile tocate și frunzele de salată. Se repartizează ciupercile pe farfurii ornate cu frunze de salată și se stropesc cu marinată.

Salata cu ciuperci si carne de rata

Salata_cu_ciuperci_si_carne_de_rata

Pofta buna!

 

 

3 comentarii

  1. carnea de rata face totul in aceasta salata

  2. Valentina Negrescu

    Promit sa incerc salata asta cu rata

  3. Vreau si eu din salata asta 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.