Salata cu ciuperci si sfecla rosie
PrinteazaSalata cu ciuperci si sfecla rosie din: ciuperci, sfecla rosie, usturoi, ceapa, otet, ulei de masline, zeama de lamaie, sare, patrunjel verde.
- 700 g ciuperci proaspete
- 500 g sfecla rosie
- 1 capatana de usturoi
- 1 ceapa
- 1 lingura otet
- 50 ml ulei de masline sau de susan
- zeama de la 1 lamaie
- sare
- 1 legatura patrunjel verde
Mod de preparare:
Decojeşti sfecla, o tai în felii groase de 1 cm şi o fierbi în aburi sau o coci în cuptor pentru 1 oră, fără să o cureţi de coajă. Tai sfecla în cubuleţe. Cureţi şi speli ciupercile. Le opăreşti în apă uşor sărată, le scurgi şi le tai în felioare subţiri.
Tai ceapa în solzişori, o opăreşti cu oţet diluat, o scurgi şi o treci prin jet de apă rece. Cureţi usturoiul şi îl zdrobeşti, după care îl amesteci împreună cu uleiul, zeama de lămâie şi sare după indicaţia medicului.
Amesteci într-un bol ciupercile, ceapa, sfecla şi pătrunjelul fin tocat. Stropeşti cu dressingul.
Salata cu ciuperci si sfecla rosie
Pofta buna!