Salata cu creveti, branza si icre de somon
PrinteazaSalata cu creveti, branza si icre de somon din: creveţi roz, brânză feta, castravete, ridichi, salată verde mare (lăptucă, cicoare, batavia sau romană), icre de somon (sau de păstrăv), ulei de măsline, lamaie, ceapa noua, menta, sare, piper.
- 400 g de creveţi roz, fierţi
- 150 g de brânză feta
- 1 castravete mare
- 1 legătură de ridichi
- 1 salată verde mare (lăptucă, cicoare, batavia sau romană)
- 1 borcănel de icre de somon (sau de păstrăv)
Pentru sos:
- 4 linguri de ulei de măsline
- 1 lămâie
- 1 ceapă nouă
- 4 frunze de mentă proaspătă
- sare
- piper râşnit
Mod de preparare:
Decorticaţi creveţii. Curăţaţi castravetele de coajă, tăiaţi-1 în două, scoateţi-i seminţele, apoi tăiaţi-1 fin. După ce aţi îndepărtat frunzele ridichilor, spăiaţi-le, zvântaţi-le şi faceţi-le rondele.
Spălaţi salata verde şi lăsaţi-o la scurs. După aceea, tăiaţi brânza feta în cubuleţe.
Pregătiţi sosul într-o salatieră: curăţaţi şi tăiaţi fin ceapa. Cu o foarfecă, tăiaţi frunzele de mentă proaspătă.
Adăugaţi sucul lămâii stoarse, uleiul de măsline, săraţi, piperaţi şi amestecaţi cu grijă, în momentul servirii, puneţi toate ingredientele în salatieră şi amestecaţi uşor.
Deasupra acestei salate, puneţi icrele de somon.
Salata cu creveti, branza si icre de somon
Pofta buna!