Salata cu creveti, ciuperci negre si ceapa

Printeaza

Salata cu creveti, ciuperci negre si ceapa din: ciuperci negre, morcov, creveti, lastari de soia, ceapa, coriandru, sare grunjoasa, pasta de ardei iute, otet de orez, sos nuoc nam, sos de soia si ulei de arahide.

Ingrediente:Salata_cu_creveti_ciuperci_negre_si_ceapa

  • 10 g ciuperci negre uscate
  • 1 morcov mediu
  • 300 g creveti roz, cruzi
  • 400 g lastari de soia proaspeti
  • 1 lingura cu ceapa tocata fin
  • 1 lingura cu coriandru tocat
  • sare grunjoasa

pentru sos:

  • 1/2 lingurita cu pasta de ardei iute
  • 1 lingura cu otet de orez
  • 1 lingura cu sos nuoc mam
  • 2 linguri cu sos de soia
  • 1 lingura cu ulei de susan sau de arahide

 

Mod de preparare:

Inmuiaţi ciupercile, timp de 30 de minute, în apă clocotită. Scurgeţi-le şi tăiaţi-le fin. Fierbeţi-le 4 minute în apă clocotită să­rată, apoi scurgeţi-le şi lăsaţi-le să se răcească. Curăţaţi şi spă­laţi morcovul, tăiaţi-l bastonaşe mici. Fierbeţi bastonaşele în apă clocotită sărată, 4 minute, apoi scurgeţi şi lăsaţi să se ră­cească.

Decorticaţi creveţii, scoateţi vena dorsală şi spălaţi-i. Fierbeţi-i 1-2 minute în apă cu sare, apoi scurgeţi-i şi lăsaţi-i să se răcească. Spălaţi şi scurgeţi lăstarii de soia. Daţi-le drumul în multă apă clocotită, pe foc iute. Cînd apa începe din nou să fiarbă, scoa­teţi lăstarii cu spumiera şi puneţi-i într-un castron cu apă de la gheaţă. Scurgeţi-i apoi şi lăsaţi-i să se răcească. Uscaţi lăstarii într-un şervet.

Preparaţi sosul amestecînd ingredientele într-un castron mare. Adăugaţi soia, morcovul, ceapa şi amestecaţi. Repartizaţi com­poziţia în 4 farfurii şi puneţi creveţii peste salată. Presăraţi cu co­riandru şi serviţi.

Salata cu creveti, ciuperci negre si ceapa

Salata_cu_creveti_ciuperci_negre_si_ceapa

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.