Salata cu creveti, ciuperci negre si ceapa
PrinteazaSalata cu creveti, ciuperci negre si ceapa din: ciuperci negre, morcov, creveti, lastari de soia, ceapa, coriandru, sare grunjoasa, pasta de ardei iute, otet de orez, sos nuoc nam, sos de soia si ulei de arahide.
- 10 g ciuperci negre uscate
- 1 morcov mediu
- 300 g creveti roz, cruzi
- 400 g lastari de soia proaspeti
- 1 lingura cu ceapa tocata fin
- 1 lingura cu coriandru tocat
- sare grunjoasa
pentru sos:
- 1/2 lingurita cu pasta de ardei iute
- 1 lingura cu otet de orez
- 1 lingura cu sos nuoc mam
- 2 linguri cu sos de soia
- 1 lingura cu ulei de susan sau de arahide
Mod de preparare:
Inmuiaţi ciupercile, timp de 30 de minute, în apă clocotită. Scurgeţi-le şi tăiaţi-le fin. Fierbeţi-le 4 minute în apă clocotită sărată, apoi scurgeţi-le şi lăsaţi-le să se răcească. Curăţaţi şi spălaţi morcovul, tăiaţi-l bastonaşe mici. Fierbeţi bastonaşele în apă clocotită sărată, 4 minute, apoi scurgeţi şi lăsaţi să se răcească.
Decorticaţi creveţii, scoateţi vena dorsală şi spălaţi-i. Fierbeţi-i 1-2 minute în apă cu sare, apoi scurgeţi-i şi lăsaţi-i să se răcească. Spălaţi şi scurgeţi lăstarii de soia. Daţi-le drumul în multă apă clocotită, pe foc iute. Cînd apa începe din nou să fiarbă, scoateţi lăstarii cu spumiera şi puneţi-i într-un castron cu apă de la gheaţă. Scurgeţi-i apoi şi lăsaţi-i să se răcească. Uscaţi lăstarii într-un şervet.
Preparaţi sosul amestecînd ingredientele într-un castron mare. Adăugaţi soia, morcovul, ceapa şi amestecaţi. Repartizaţi compoziţia în 4 farfurii şi puneţi creveţii peste salată. Presăraţi cu coriandru şi serviţi.
Salata cu creveti, ciuperci negre si ceapa
Pofta buna!