Salata cu creveti si chorizo
PrinteazaSalata cu creveti si chorizo din: vinete, ulei de masline, creveti, chorizo, naut, ceapa rosie, spanac, patrunjel, usturoi, ulei de masline, zeama de lamaie, coaja de lamaie, lamai murate, chimion, miere.
- 2 vinete, taiate in felii groase de 1 cm
- 6 linguri ulei de masline, plus un strop pentru creveti
- 140 g creveti cruzi, decorticati
- 140 g de chorizo pentru gatit, taiat in felii groase de 1,5-2 cm
- 400 g naut din conserva, scurs si clatit
- 1/2 ceapa rosie, feliata subtire
- 100 g spanac tanar
- 1 mana de patrunjel tocat
pentru dressing:
- 1/2 catel de usturoi, zdrobit
- 2 linguri ulei de masline
- zeama si coaja rasa de la 1 lamaie
- 1/4 lingurita de chimion macinat
- 2 lingurite de miere
- 2 lamai mici murate, miezul indepartat, iar coaja feliata subtire
Mod de preparare:
Incălzeşte o tigaie-grill până la o temperatură medie. Unge feliile de vinete cu ulei, asezonează-le şi găteşte-le pe ambele părţi, până devin moi şl au urme de grătar – va trebui să faci asta în tranşe. Pune-le deoparte şi păstrează-le calde.
Intre timp, pregăteşte dressingul. Amestecă usturoiul cu un vârf de cuţit de sare, pentru a forma o pastă, încorporează treptat uleiul de măsline şi zeama de lămâie, urmate de coaja rasă de lămâie, de chimion, miere, lămâile murate, sare şi piper.
Şterge tigaia-grill şi tăvăleşte creveţii prin puţin ulei asezonat. Pune-i în tigaie câte 1-2 minute pe fiecare parte, până se pătrund bine, apoi transferă-i pe o farfurie. Adaugă feliile de chorizo în tigaie şi găteşte-le 3-4 minute pe fiecare parte sau până încep să lase ulei şi să devină crocante.
Intr-un bol mare, combină năutul, ceapa, spanacul şi mare parte din pătrunjel. Adaugă vinetele, creveţii şi chorizo, stropeşte salata cu dressingul şi amestecă uşor ingredientele. Pune-o pe un platou de servit şi presară deasupra restul de pătrunjel. Serveşte-o imediat.
Salata cu creveti si chorizo
Pofta buna!
Interesanta salata asta, cred ca merita!