Salata cu crutoane si ansoa
PrinteazaSalata cu crutoane si ansoa din: salata, ansoa, ulei, usturoi, parmezan, cascaval, sare, piper, crutoane.
- 1 -2 salate
- 3-4 fileuri de anşoa
- 3-5 căţei de usturoi ouă lămâie
- 1 lingură cu ulei de măsline
- 2 linguri cu parmezan
- 1 lingură cu caşcaval de oaie
- crutoane
- sare şi piper
Mod de preparare:
Spală salata şi scurge-o cât mai bine de apă. Fierbe ouăle moi.
Pune într-un castron două gălbenuşuri fierte, parmezanul ras, două fileuri de anşoa bine strivite, sucul de lămâie, usturoiul pisat, amestecă, apoi adaugă uleiul treptat şi amestecă din nou, până obţii un sos ca o maioneză.
Pune pe platou salata ruptă în bucăţi, toarnă sosul şi adaugă restul de anşoa, restul de ou tăiat bucăţi mari, crutoanele, caşcavalul de oaie dat pe răzătoarea mare, sare şi piper după gust.
Pofta buna!