Salată cu dovleac si miel
PrinteazaSalată cu dovleac si miel
Ingrediente:
- 400 g dovleac curăţat
- 175 ml oţet din vin alb
- 100 g zahăr
- coaja de la 1/2 lămâie
- 1 baton de scorţişoară
- 150 g salată
- 1 ceapă
- 200 g ţelină
- 1 măr
- 50 g miez de nucă
- 6 linguri ulei
- 1 linguriţă muştar
- 4 file de miel (a 150 g)
- 2 linguri unt topit
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tocaţii dovleacul. Fierbeţi 125 ml oţet, 125 ml apă, zahărul, coaja de lăimâie şi scorţişoara. Fierbeţi dovleacul în ele 10-15 minute. Indepărtaţi scorţişoara şi coaja de lămâie. Scoateţi dovleacul.
Prcegătiţi salata. Curăţaţi ceapa şi ţelina şi tăiaţi-le cubuleţe. Spălaţi mărul, îndepărtaţi-i seminţele şi tăiaţi-l felioare. Tocaţi miezul de nucă. Căliţi ţelina 3-4 minute în ulei. Turnaţi 3-4 linguri de oţet şi 4-6 linguri din sucul de dovleac, apoi fierbeţi totul.
Incorporaţi muştarul şi condimentaţi. Adăugaţi ceapa şi lăsaţi să se răcescă. Amestecaţi salata, dovleacul, merele, nucile. Turnaţi dressingul. Prăjiţi carnea în untul topit câte 3 rminute pe fiecare parte, condimentati-o, taiati-o si asezati-o peste salata.
Salată cu dovleac si miel
Pofta buna!