Salata cu dovleac si sfecla
PrinteazaSalata cu dovleac si sfecla din: dovleac, sfecla, cartofi, ulei, lamaie, sare.
- 250 g dovleac plăcinfar fiert
- 1 bucată de sfeclă roşie
- 2 cartofi
- 1 salată verde
- câteva crenguţe de mărar verde
- ulei de măsline
- 1 lămâie
- sare
Mod de preparare:
Se coc în cuptor dovleacul plăcintar tăiat în bucăţi mai mari, sfecla şi cartofii.
Se spală şi se desface salata verde, se toacă mărarul şi se pregăteşte dressin-gul din uleiul de măsline, zeama storsă de lămâie şi puţină sare.
Când legumele sunt coapte, se curăţă de coajă şi se taie bucăţi potrivit de mari sau se decupează cu forme de fursecuri pentru un aspect mai deosebit, apoi se amestecă cu restul ingredientelor.
Pofta buna!