Salata cu dovlecei, ricotta si menta
PrinteazaSalata cu dovlecei, ricotta si menta din: dovlecei, ulei de masline, otet de vin rosu, ardei iute, menta, unt, seminte de pin, rucola, ricotta.
- 4 dovlecei, taiati e lungime in felii groase de 2-3 mm
- 3 linguri ulei de masline
- 1/2 lingura otet de vin rosu
- 1 1/2 ardei iute rosu, tocat fin
- 1 mana mare de menta, tocata fin
- 1 varf de unt
- 2 linguri seminte de pin
- 2 maini mari frunze de rucola
- 100 g de ricotta
Mod de preparare:
Incălzeşte o tigaie-grill până la o temperatură medie. Pune feliile de dovlecei într-un bol şi tăvăleşte-le prin 1 2/2 linguri de ulei. Găteşte-le câte 3-4 minute pe fiecare parte, apoi transferă-le într-un bol curat.
Amestecă restul de ulei, oţetul, mare parte din cantitatea de ardei iute şi mentă cu sare şi piper, apoi toarnă dressingul peste dovlecei şi lasă-i să se marineze. Intre timp, încălzeşte untul într-o tigaie mică, iar când începe să facă spumă, adaugă seminţele de pin. Rumeneşte-le la foc mic.
Pentru a monta salata, amestecă frunzele de rucola, mare parte din cantitatea de seminţe de pin şi dovleceii. împarte-o pe farfurii sau aşaz-o pe un platou de servit. Fărâmiţează ricotta în bucăţi, pe care să le presari peste salată, apoi presară deasupra restul de ardei iute, mentă şi seminţe de pin.
Salata cu dovlecei, ricotta si menta
Pofta buna!
Delicioasa salata cu dovlecei