Salata cu dovlecei
PrinteazaSalata cu dovlecei din: dovlecel, gogosari, ardei, otet, zahar, miere, telina, usturoi, sare, piper.
- 1 dovlecel
- 2 gogosari
- 1ardei
- 1/2 pahar otet
- 1 lingura zahar sau 1 lingura miere
- câteva frunze de telina
- 2 catei de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Dovlecelul se curata de coaja si se taie rondele de 5 mm grosime. Gogosarii si ardeiul se taie felii marunte. Aceste legume se prajesc in ulei incins.
Se pun intr-o salatiera, se presara cu frunze de telina taiate fin si cu usturoiul zdrobit. Se toarna deasupra o solutie clocotita din otet cu zahar sau miere, sare si piper.
Se amesteca bine totul si se poate pune pentru siguranta si o pastila de aspirina la 1kg de amestec. Salata se pune in borcane care se sterilizeaza 30 de minute.
Dovlecelul se poate inlocui cu 1-2 vinete.
Pofta buna!