Salata cu fasole boabe
PrinteazaSalata cu fasole boabe din: fasole, ceapa, morcov, telina, radacina de patrunjel, ceapa rosie, broccoli, ulei, zeama de lamaie sau otet de mere, usturoi, sare, piper.
- 400 g fasole boabe
- 1 ceapă albă
- 1 morcov
- 100 g ţelină
- 1 radacina pătrunjel
- 1 ceapa rosie
- 1 broccoli mic
- 3 linguri ulei
- 2 linguri zeamă de lămâie sau otet de mere
- 1 catel de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Laşi fasolea la înmuiat cu o seară înainte. O speli bine şi o fierbi, schimbându-i apa de două ori. In a treia apă, adaugi ceapa albă, morcovul, ţelina, rădăcina de pătrunjel (toate întregi) şi fierbi până când boabele de fasole sunt bine patrunse.
Strecori fasolea şi scoţi deoparte zarzavaturile. Separat, fierbi cinci minute broccoli în apă cu puţină sare, îl strecori şi îl desfaci în bucheţele.
Aşezi într-o salatieră fasolea răcită, adaugi ceapa roşie tăiată bucăţi sau julien şi bucheţelele de broccoli.
Separat, prepari un sos din ulei, zeama de lămâie sau oţet, un căţel de usturoi zdrobit, sare şi piper, cu care asezonezi salata.
Salata cu fasole boabe
Pofta buna!