Salata cu fasole verde cu macrou
PrinteazaSalata cu fasole verde cu macrou din: fasole alba, fasole verde, ceapa, telina, macrou afumat, ulei de masline, otet din vin, fulgi de nuca de cocos, sare, piper.
- 500 g fasole albă boabe
- 200 g fasole verde teci
- 2 bucati ceapa alba
- 1 bucata ţelină
- 250 g file macrou afumat
- 5 linguri ulei măsline
- 2 linguri oţet din vin
- 100 g fulgi nuca de cocos
- 1 praf sare
- 1 praf piper negru măcinat
Mod de preparare:
Se spală fasolea boabe şi scurge apa cu ajutorul unei strecurători. La rândul ei, fasolea verde se curăţă de codiţe şi aţe, dacă are, apoi pune-o la fiert într-o craţiă, aproximativ un sfert de oră, după ce apa a clocotit în prealabil cu un praf de sare.
După fierbere, spală fasolea într-un jet de apă rece.
Curăţă cepele solzişori subţiri şi ţelina, mărunt. Într-un bol larg, poţi adăuga ingredientele, fasolea, ceapa şi ţelina şi nuca de cocos, amestecându-le.
Pui uleiul de măsline, oţetul din vin, un vârf de sare şi un praf de piper măcinat. Acest sos lichid se toarnă peste legumele amestecate, după ce mai întâi a fost omogenizat. Se amestecă cu grijă, astfel încât sosul să se impregneze în legume.
Macroul afumat se taie fâşii subţiri şi se aşază în centrul salatei.
Pofta buna!