Salata cu fenicul si nuci

Printeaza

Salata cu fenicul si nuci din: ulei, fenicul, ceapa, sare, piper, nuci, vanata, otet, rosie, busuioc.

Ingrediente:Salata cu fenicul si nuci

  • 175 ml de ulei de măsline
  • 1 bulb de fenicul feliat subţire, pentru ornat
  • 1 ceapă roşie mică, feliată
  • 90 g miez de nucă
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 1 vânătă mare tăiată în bucăţele de 1,5 cm
  • 1 lingură de oţet din vin roşu
  • 1 roşie decojită, tăiată şi fără seminţe
  • 1 lingură de frunze proaspăt rupte de busuioc

 

Mod de preparare:

Puneţi pe foc, într-o tigaie, 3 linguri de ulei de măsline şi adăugaţi feniculul şi ceapa. Aşteptaţi până când se înmoaie, dar fără să se rumenească, circa 5-8 minute.

Luaţi amestecul cu o spumieră şi aşezaţi-l într-un castron pentru salată.

Adăugaţi 2 linguri de ulei în tigaie, apoi amestecaţi bucăţile de nucă şi prăjiţi-le timp de 2 minute, până devin rumene şi crocante, dar fără să se ardă.

Luaţi nucile din tigaie cu o spumieră şi lăsaţi-le să se scurgă pe un şervet de bucătărie. Presăraţi sare şi întoarceţi-le până când se răcesc şi coaja se întăreşte.

Adăugaţi 4 linguri de ulei în tigaie, apoi puneţi şi vânătă şi prăjiţi la foc potrivit, până când devine moale şi se rumeneşte pe toate părţile. Scoateţi vânătă din tigaie şi puneţi-o peste fenicul şi ceapă.

Combinaţi uleiul rămas în tigaie cu oţetul din vin roşu şi amestecaţi. Fierbeţi la foc mic, apoi turnaţi peste legumele din castron.

Adăugaţi nucile sărate, roşia tăiată şi busuiocul cât timp mai sunt calde. Lăsaţi să se răcească, apoi serviţi totul ornat cu frunze de fenicul.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.