Salata cu ficat de pui

Printeaza

Salata cu ficat de pui din: bacon, salata, ficat de pui, sare, piper, unt, paine, mustar, otet, zahar, ulei.

Ingrediente:Salata cu ficat de pui

  • 400 g ficat de pui
  • sare şi piper negru măcinat
  • 2 felii subţiri de pâine albă
  • 3 linguri cu unt tare
  • 4-6 fâşii de bacon, tăiate mărunt
  • 4 mâini bune de salată

Pentru dressing:

  • 1 lingură cu oţet de cidru
  • 1 lingură cu muştar Dijon
  • un praf de zahăr
  • 2 linguri cu ulei de măsline
  • 1 lingură cu ulei de nucă
  • pătrunjel verde
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţa ficatul de eventualele pieliţe şi daca este mare, taîe-l în bucăţi de mărimea unei îmbucături. Asezonează-l bine. Indepărtează coaja pâinii şi taie miezul în cuburi de 1 cm.

Incălzeşte 2 linguri cu unt într-o tigaie, la foc mediu, pune pâinea, acoper-o bine cu unt şi prăjeşte-o câteva minute, până se rumeneşte. Scoate-o pe o hârtie absorbantă şi las-o la cald, în cuptor.

Pune baconul în tigaie şi prăjeşte-l până devine crocant. Lasă-l în tava de cuptor împreună cu pâinea prăjită, încălzeşte untul rămas în aceeaşi tigaie, adaugă ficatul într-un strat şi prăjeşte-l câteva minute, pe fiecare parte.

Amestecă toate ingredientele pentru dressing într-un bol mic. Pune câte o mână plină de salată pe fiecare farfurie, apoi împarte ficatul, baconul şi crutoanele.

Stropeşte cu dressing şi serveşte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.