Salata cu ficat de pui
PrinteazaSalata cu ficat de pui din: bacon, salata, ficat de pui, sare, piper, unt, paine, mustar, otet, zahar, ulei.
- 400 g ficat de pui
- sare şi piper negru măcinat
- 2 felii subţiri de pâine albă
- 3 linguri cu unt tare
- 4-6 fâşii de bacon, tăiate mărunt
- 4 mâini bune de salată
Pentru dressing:
- 1 lingură cu oţet de cidru
- 1 lingură cu muştar Dijon
- un praf de zahăr
- 2 linguri cu ulei de măsline
- 1 lingură cu ulei de nucă
- pătrunjel verde
- piper
- sare
Mod de preparare:
Curăţa ficatul de eventualele pieliţe şi daca este mare, taîe-l în bucăţi de mărimea unei îmbucături. Asezonează-l bine. Indepărtează coaja pâinii şi taie miezul în cuburi de 1 cm.
Incălzeşte 2 linguri cu unt într-o tigaie, la foc mediu, pune pâinea, acoper-o bine cu unt şi prăjeşte-o câteva minute, până se rumeneşte. Scoate-o pe o hârtie absorbantă şi las-o la cald, în cuptor.
Pune baconul în tigaie şi prăjeşte-l până devine crocant. Lasă-l în tava de cuptor împreună cu pâinea prăjită, încălzeşte untul rămas în aceeaşi tigaie, adaugă ficatul într-un strat şi prăjeşte-l câteva minute, pe fiecare parte.
Amestecă toate ingredientele pentru dressing într-un bol mic. Pune câte o mână plină de salată pe fiecare farfurie, apoi împarte ficatul, baconul şi crutoanele.
Stropeşte cu dressing şi serveşte.
Pofta buna!