Salata cu fidea de orez si creveti
PrinteazaSalata cu fidea de orez si creveti din: taitei de orez, creveti, ardei, tofu, ceapa, marar, sos de sooia, supa de pui, ulei de susan, vin, otet de orez, zahar, ghimbir, usturoi, sare, piper.
- 200 g tăiţei de orez
- 400 g creveţi decorticaţi
- doi ardei capia
- 400 g brânză tofu
- un ardei iute
- 4 cepe verzi
- o legătură mărar
- 75 ml sos de soia
- 100 ml supă de pui
- 100 ml ulei de susan
- 100 ml vin alb sec
- 30 ml oţet de orez
- 5 g zahăr tos
- 5 g ghimbir
- un căţel de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se încing 70 ml ulei într-o tigaie şi când s-a încins se pun creveţii spălaţi.
Se călesc câteva minute pe toate părţile până capătă culoarea roz, se toarnă vinul şi supa, se condimentează şi se fierb până scade sosul format.
Intr-o cratiţă se încinge restul de ulei până începe să fiarbă, se pune treptat fideaua, lăsând-o doar două secunde. Se scot pe un şervet absorbant, se pun în boluri împreună cu ardeii capia şi ardeiul iute tăiaţi felii subţiri, brânza tofu tăiată cubuleţe, ceapa verde tăiată bucăţele şi se presară cu mărar.
Intr-un bol se amestecă sosul de soia cu oţetul, zahărul, ghimbirul ras şi usturoiul pisat. Se presară piper, se toarnă peste ingredientele din boluri şi se servesc imediat.
Salata cu fidea de orez si creveti
Pofta buna!