Salata cu fructe de sezon
PrinteazaSalata cu fructe de sezon
- 800 g fructe proaspete (pepene galben, caise, căpşuni, cireşe, kiwi)
- zeama de la 2 lămâi
- 4 linguri de zahăr
- 100 ml vermut alb
- 1-2 linguri de rom
- mentă proaspătă pentru ornat
Preparare:
Toate fructele se curăţă şi se taie felii sau cubuleţe. Se pun într-un castron, se presară cu două linguri de zarnăr şi zeama de lămâie. Se amestecă uşor şi se împart în idouă boluri mai mici.
Intr-unul se presară romul şi resitul de zahăr, iar în celălalt vas se adaugă vermutul. Se acoperă cele două vase şi se lasă la rece.
Salata se serveşte combinând fructele din cele două boluri sau separat, cu vermut sau rom, după preferinţe. Se ornează cu frunze de mentă.
Pofta buna!
Eu o sa inlocuiesc cu prune, mere si pere. Cred ca o sa iasa o salata de fructe foarte buna.