Salata cu fundite si creveti

Printeaza

O reteta de salata cu fundite si creveti din: paste, creveti roz, eglefin afumat, porumb, marar, maioneza, smantana, ketchup, tabasco, sare si piper.

Ingrediente:Salata cu fundite si creveti

  • 500 g paste-fundite
  • 300 g creveti roz
  • 150 g eglefin afumat
  • 2 dovlecei mici
  • 1 conserva mica de porumb
  • 2 fire de marar
  • 100 g maioneza
  • 100 ml smantana lichida
  • 6 linguri ketchup
  • Tabasco
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Puneti la fiert, intr-o oala mare, o cantitate mare de apa cu sare. Cand clocoteste, puneti pastele in apa si lasati-le sa fiarba 10 minute. Scurgeti-le, treceti-le printr-un jet de apa rece si puneti-le deoparte.

Spalati dovleceii, stergeti-i si taiati-i rondele, fara a-i curata. Puneti-i  3 minute în apă clocotită sau la abur şi lăsaţi i şi pe ei deoparte. Decorticaţi creveţii cu atenţie şi tăiaţi în bucăţele mici eglefinul afu­mat. Scurgeţi porumbul. într-un cas­tron, amestecaţi maioneza, smântâ­nă, ketchupul şi Tabasco. Săraţi şi piperaţi.

Adăugaţi pastele şi dovleceii în cas­tron. Amestecaţi bine pentru ca sosul să fie repartizat uniform, încorporaţi creveţii şi eglefinul, omogenizând cu atenţie, iar apoi presăraţi mărarul. Serviţi la o temperatură potrivită, nicidecum rece.

Salata cu fundite si creveti

Salata cu fundite si creveti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.