Salata cu fundite si creveti
PrinteazaO reteta de salata cu fundite si creveti din: paste, creveti roz, eglefin afumat, porumb, marar, maioneza, smantana, ketchup, tabasco, sare si piper.
- 500 g paste-fundite
- 300 g creveti roz
- 150 g eglefin afumat
- 2 dovlecei mici
- 1 conserva mica de porumb
- 2 fire de marar
- 100 g maioneza
- 100 ml smantana lichida
- 6 linguri ketchup
- Tabasco
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneti la fiert, intr-o oala mare, o cantitate mare de apa cu sare. Cand clocoteste, puneti pastele in apa si lasati-le sa fiarba 10 minute. Scurgeti-le, treceti-le printr-un jet de apa rece si puneti-le deoparte.
Spalati dovleceii, stergeti-i si taiati-i rondele, fara a-i curata. Puneti-i 3 minute în apă clocotită sau la abur şi lăsaţi i şi pe ei deoparte. Decorticaţi creveţii cu atenţie şi tăiaţi în bucăţele mici eglefinul afumat. Scurgeţi porumbul. într-un castron, amestecaţi maioneza, smântână, ketchupul şi Tabasco. Săraţi şi piperaţi.
Adăugaţi pastele şi dovleceii în castron. Amestecaţi bine pentru ca sosul să fie repartizat uniform, încorporaţi creveţii şi eglefinul, omogenizând cu atenţie, iar apoi presăraţi mărarul. Serviţi la o temperatură potrivită, nicidecum rece.
Salata cu fundite si creveti
Poftă bună!