Salata cu hering
PrinteazaTort alb cu fulgi de migdale din: cartofi, hering in suc propriu, mar, sfecla, fenicul, ulei, lamaie, sare, smantana, maioneza, marar, piper.
- 400 g cartofi
- 200 g hering în suc propriu
- 1 măr
- 150 g sfeclă roşie
- 1/2 bucată fenicul
- 1 lingură ulei
- zeamă de lămâie
- 1/2 linguriţă sare
Pentru sos:
- 150 g smântână
- 100 g maioneză
- 1 legătură mărar
- piper negru
- sare
Mod de preparare:
Speli bine sfecla, o coci în cuptorul încins şi o dai deoparte. Separat, fierbi cartofii în coajă, îi laşi să se răcorească puţin şi îi cureţi, apoi îi tai cuburi. La fel procedezi şi cu sfe cla, după ce s-a răcit. Speli şi cureţi feniculul, îl tai pe lungime în fâşii subţiri şi-l pui într-un castron, unde-l amesteci cu zeamă de lămâie şi puţin ulei.
Tai fâşii heringul.
Cureţi de coajă mărul şi-l tai în cuburi, de dimensiunea cartofilor. Intr-un castron, faci sosul. Combini maioneza cu smântână şi cu mărarul tocat. Adaugi un praf de sare şi puţin piper. Amesteci bucăţile de hering cu merele, cartofii, feniculul şi cu sfecla roşie. Torni sosul şi nişte zeamă de lămâie, dacă mai este cazul, apoi serveşti.
Pofta buna!