Salată cu ierburi si urdă sărata
PrinteazaO reteta delicioasa de salata cu ierburi si urda sarata din: rosii, salata verde, frunze de rucola, ceapa verde, usturoi, mustar de dijon, urda sarata, marar, tarhon, semint de floarea soarelui, ulei de masline, lamai, sare si piper.
- 4 rosii
- 1 salata verde
- 1 legatura frunze de rucola
- 1 legatura ceapa verde
- 1 legatura usturoi verde
- 4 linguri mustar de Dijon cu semintele de mustar intregi
- 400 g urda sarata
- 1 legatura marar verde
- 1 legatura tarhon verde
- 1 lingura de seminte de floarea soarelui decojite
- 4 linguri ulei de masline, de porumb sau de dovleac
- 2 lamai
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi şi spălaţi verdeţurile, lăsaţi-le să se scurgă de apă. Pe un platou mai mare puneţi un strat de foi de salată. Peste acestea aşezaţi rondele de roşii, una lângă alta.
Peste roşii aşezaţi verdeţurile amestecate: frunzele de ruccola întregi, ceapa, mărarul şi usturoiul tăiate mărunt, frunzele de tarhon întregi. Bateţi cu mixerul uleiul, zeama de lâmâi, muştarul, sare şi piper. Turnaţi amestecul peste ingrediente.
Rupeţi urda în bucăţele, aşezaţi-le deasupra în strat uniform. Peste ingrediente presăraţi seminţele de floarea soarelui.
Salată cu ierburi si urdă sărata
Poftă bună!