Salata cu inele de calamar si sparanghel
PrinteazaSalata cu inele de calamar si sparanghel din: inele de calamar, salata verde, rucola, iceberg, sparanghel, morcov, rosii, coaja de lamaie, suc de lamaie, chimen, boia dulce, ulei de masline, usturoi, sare, piper.
- 500 g inele de calamar
- 500 g mix de salată verde, rucola și iceberg
- 5 fire sparanghel
- 1 morcov
- 2 roșii
- ½ lămăie coaja rasă și sucul
- ¼ linguriță chimen
- 1 linguriță boia dulce
- 6 linguri ulei măsline
- 3 căței usturoi pisați
- ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Coaja și sucul de lămâie se amestecă cu chimenul, boiaua, uleiul de măsline, usturoiul, sare și piper. În amestecul obținut se pun inelele de calamar și se lasă la frigider, o jumătate de oră sau o oră.
După acest timp, se taie morcovii bețișoare și sparanghelul în jumătăți. Se pune apă la fiert, iar când fierbe se pun sparanghelul și morcovii cu puțină sare. Se scot după 10 minute. Se încinge uleiul într-o tigaie și se călesc morcovii și sparanghelul timp de 5-6 minute.
Calamarii se pun pe grătar, fără a mai adăuga ulei și se lasă pe ambele părți 3-4 minute. Când sunt gata, se amestecă cu salata spălată în prealabil, cu sparanghelul, morcovul și roșiile tăiate felii.
Se stropește salata cu puțină marinată și se servește alături de felii groase de lămâie.
Salata cu inele de calamar si sparanghel
Pofta buna!
Salata cu calamar este deliciosa