Salata cu kaizer si cartofi
PrinteazaSalata cu kaizer si cartofi din: kaizer, cartofi, ceapa, ardei, masline, otet, ulei, sare, piper.
- 1 kg cartofi mici
- 200 g kaizer
- 1 ceapă tăiată
- 1 ardei gras rosu
- 1/2 ardei gras verde
- 10-15 măsline verzi umplute cu gogoşari
Pentru sosul vinegretă:
- 2 linguri otet sau zeamă de lămâie
- 3 linquri ulei de măsline
- sare si piper
Mod de preparare:
Fierbi cartofii în coajă, scurgi apa, îi cureţi, îi tai bucăţi sau felii şi îi aşezi într-un castron mare. Adaugi kaizerul tăiat fâşii subţiri, ceapa, ardeii şi măslinele feliate.
Pentru sosul vinegretă, amesteci energic oţetul sau zeama de lămâie cu uleiul, sare şi piper, după gust, asezonezi salata şi o serveşti cu felii de pâine prăjită, după gust.
Pofta buna!